Die ene tas

Een tijdje terug zag ik een tas die ik, als tassenverslaafde, écht moest hebben!
Mijzelf beheersend heb ik de tas laten hangen, met de gedachte dat ik er al zoveel had en mijn vriend absoluut niet blij zou zijn met nóg een tas.
Argumenten als “je gebruikt er maar 1 per keer”, “wat neem je toch allemaal mee in je weekendtas voor een etentje” etc. zijn onderhand de revue al meerdere keren gepasseerd.
Nee, ik moest dit keer echt met een goed plan komen!

Eenmaal thuis ben ik (met een vuilniszak) meteen naar boven gegaan, heb ik de kast opengetrokken en ben ik de tassen gaan selecteren: houden (emotionele waarde, écht praktisch, van iedere “standaard” kleur 1), weg (meer dan een jaar niet gebruikt) en twijfel (afgelopen jaar nog gebruikt).
Dit gaf zo’n goed gevoel dat ik ook meten mijn kleding, schoenen en (woon)accessoires heb uitgezocht op dezelfde manier.
Mijn vriend heb ik opdracht gegeven om zijn playstation spellen op dezelfde manier te bekijken en samen hadden we zo een aantal bananendozen gevuld.

Ik heb een paar rommelmarkten in mijn agenda gezet (vooral Koningsdag is een aanrader!) en heb op mijn kleedjes de selecties weg en twijfel uitgestald.
De eerste rommelmarkt had ik alle spullen stuk voor stuk geprijsd.
De tweede rommelmarkt had ik voor alle spullen een prijs in mijn hoofd, dus niets zichtbaar geprijsd.
Op de vraag wat iets moest kosten reageerde ik met de vraag wat ze er voor wouden geven.
Zo kun je de geïnteresseerde tegemoet komen qua prijs en heb je meer kans dat je je spullen verkoopt (wellicht zelfs met winst ;-)) .
Aan het eind van de dag was ik mijn spullen kwijt en had ik een mooi budget bij elkaar gehaald om die leuke tas te kopen.

Toen ik de tas wou gaan kopen was hij afgeprijsd. Dus naast een nieuwe tas had ik ook een opgeruimd huis én een paar cent extra voor in de spaarpot!

TIP: Mocht je nog redelijk wat spullen overhouden kan je misschien een kraam of kast huren bij een vestiging van “Jouw Marktkraam”  of “MijnTafel”.
Deze ketens hebben een soort shop-in-shop formule ; jij huurt een plek, prijst je artikelen en zij verkopen het voor je. Aan het eind van je huurperiode kan je je spullen die  niet verkocht zijn ophalen, of wellicht doneren aan een goed doel, en je geld innen.