Kan ik jou helpen als ADHD-, ADD- of Autisme coach?

Zowel ADHD, ADD en Autisme kan leiden tot problemen. Bovendien is je concentratie vaak ver te zoeken, kun je je aandacht er slecht bijhouden en heb je tot overmaat van ramp ook nog moeite met organiseren. Herken je jezelf hierin? En ben je op zoek naar een ADHD-, ADD- of Autisme coach of ADHD, ADD of Autisme hulp voor volwassenen? Lees dan gauw verder en zie wat ik voor jou kan betekenen!

De ‘H’ bij ADD is niet aanwezig omdat de hyperactiviteit en overbeweeglijkheid niet bij iedereen aanwezig hoeft te zijn. Er zijn dus verschillende classificaties.

Het is een aandachtstekortstoornis en geen onwil

In alle bovengenoemde gevallen is er sprake van een aandachtstekortstoornis. Daarbij is er niet de onwil om de aandacht er bij te houden, maar is dit een onvermogen. Gedrag en concentratie consistent vast houden is dus een grote opgave voor mensen met een aandachtstekortstoornis.

Bovendien is het geen vanzelfsprekendheid voor deze doelgroep om zaken aan te pakken. Laat staan om zichzelf te activeren om dingen gedaan te krijgen. Door overprikkeling is er vaak sprake van een ‘punthoofd’. Hierdoor kan er letterlijk geen informatie meer bij en is het verwerken van prikkels een heel stuk lastiger voor de persoon in kwestie.

Heb je zelf ADHD, ADD of Autisme? Dan zijn er bij je diagnose vast een hoop puzzelstukjes in elkaar gevallen. Dit geldt ook voor ADHD, ADD, of Autisme bij volwassenen.

‘Opeens blijk je je hele leven al ADHD, ADD of Autisme te hebben…’

Over het algemeen zijn er regelmatig problemen met studie, werk en/of relaties. Daaropvolgend kunnen deze problemen tot onbegrip leiden in de omgeving.

Als we het hebben over de communicatie, verloopt dit ook niet altijd even soepel. Binnen het gezin met je partner, ouders of kinderen. Maar ook op het werk met leidinggevenden en collega’s kunnen er situaties ontstaan die typerend zijn voor mensen met ADHD, ADD of Autisme.

Ook hierbij belangrijk om te weten dat dit geen onwil is, maar onvermogen voor de persoon in kwestie.

Ook hulp van de omgeving is van groot belang

Wanneer de stap is gezet en er naar hulp wordt gezocht, is medewerking van de naaste omgeving van iemand met ADHD, ADD of Autisme ook van groot belang. Daardoor kunnen er verschillende afspraken gemaakt worden waar de persoon in kwestie baat bij heeft. Daarnaast helpt het ook als een stukje bewustwording.

ADHD, ADD of Autisme hulp voor volwassenen

Een volwassen persoon met ADHD, ADD of Autisme weet over het algemeen wat er wordt verwacht. Maar toch blijft het lastig om dit in het dagelijkse leven toe te passen. Daardoor kunnen volwassenen zich waardeloos voelen, bij de pakken neer gaan zitten en geen initiatieven meer nemen.

“De zingeving ontbreekt zó vaak”

Een kreet die ik vaak hoor van mijn klanten. Ze voelen zich futloos en ervaren vele dagen het hiervoorgenoemde ‘punthoofd’. Maar dat kan dus anders!

Organisato’s ADHD, ADD en Autisme coaching

Voor mijzelf vielen alle puzzelstukjes in elkaar toen ik de studie ADHD en ADD coaching ging volgen. Aansluitend werd ik Autisme coach.
Een gouden combinatie omdat die zo geweldig bij mijn werkzaamheden als Personal & Professional Organizer en Budgetcoach past.

Deze werkwijze is niet alleen heel erg zinvol voor mensen met ADHD, ADD en Autisme, ook voor iedereen die zich herkent in het punt dat organiseren lastig is, kan mijn coaching waardevol zijn.

Herken jij jezelf in dit verhaal? Neem dan gerust contact met me op! Wie weet vallen de puzzelstukjes ook voor jou in elkaar. We kijken samen naar je knelpunten en ik geef je handvatten. Hierdoor wordt een leven met ADHD, ADD of Autisme een stuk aangenamer voor je.

 

Kiwa-keurmerk

Uiteraard ben ik in het bezit van een Kiwa Keurmerkpas. Dit houdt in dat ik als ZZP’er in de zorgverleningssector bekwaam ben ‘gekeurd’. Onder andere geeft het aan dat ik betrouwbaar en professioneel te werk ga.

keurmerkpas-olga-heinen