Graag deel ik met u wat anderen over Organisato oftewel over mij zeggen:
M.O:
Waarom weten wij zo weinig en waarom is het met budgetcoach Olga zo geregeld?
In een gesprek met haar kwam het punt zorgtoeslag naar voren.
Ons inkomen was drastisch naar beneden gegaan doordat wij beiden nu alleen aow en een heel klein aanvullend pensioentje krijgen.
Volgens Olga kwamen wij hiervoor echt wel in aanmerking.
Nooit van gehoord, waarom word je hierop niet vaker op geattendeerd.
Voor deze uitkering zullen zeker veel meer mensen in aanmerking komen.
Spreek je er te weinig over met elkaar; is het een schaamtegevoel?
Maar in ons geval was het door Olga in 5 minuten geregeld en krijgen we voor 2015 een maandelijkste toeslag plus dat we ook de geldende toeslag over het jaar 2014.terugontvangen.
Olga bedankt en een bos bloemen is onderweg.
—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-
Wat een tips, je bent echt lekker bezig, ik zou eigenlijk bij jouw op cursus moeten. Ik vindt het leuk wat je allemaal doet.
Mijn complimenten.
————————————————————————————————-

En je nieuwsbrief ziet er weer bruisend en energiek uit. Top!

————————————————————————————————-
Sinds begin van dit jaar komt Olga bij ons in huis om onze zoon een keer per week te begeleiden. Onze zoon is nu 13 jaar oud en heeft naast een autistisch spectrum stoornis en een hoog IQ ook tekenen van ADHD. Zij heeft hem begeleidt bij de overgang naar het voortgezet speciaalonderwijs op Havo/VWO niveau. Ze heeft o.a met hem gewerkt aan zijn sociale vaardigheden en aan het zelfstandig naar school leren fietsen. Ook het leren plannen van huiswerk en het omgaan met een agenda heeft zij hem geleerd. Ook nu hij op het voortgezetonderwijs zit begeleidt ze hem met het plannen en leren. Dit doet ze op een hele leuke, ontspannen manier met veel geduld en veel humor! Onze zoon is heel gek met Olga en zij is dan ook een grote aanwinst voor hem en voor ons. Olga is heel erg betrokken en denkt met ons mee. Ze neemt veel initatief om onze zoon steeds weer wat nieuws te leren of te oefenen. Onze zoon is in het verleden erg bang geweest voor honden en heeft daarvoor therapie gehad. De laatste tijd verviel hij weer in zijn oude gedrag en Olga pikte dit direct op. Nu oefent ze regelmatig met hem met haar eigen hond en dit gaat erg goed! Naast dat Olga een erg leuk, spontaan, lief en warm persoon is, is ze ook erg proffesioneel en betrouwbaar. We kunnen haar dan ook zeer aanbevelen!
E de J.
————————————————————————————————
Tweets van een cliënte van bijna een jaar geleden!
Ik ga de zolder op! De planning is 250 dingen te laten verdwijnen uit dit huis en binnen een week een prachtige logeerkamer te hebben!
Dank je wel!! Ik ben ook trots op mezelf! Ik denk dat er deze week wel 500 dingen weggegaan zijn! Ik wil eerst K oude kamer leeg hebben,
Morgen dan zijn oude werkkamer, dan kunnen er volgend weekend 4 mensen logeren. En kan ik mijn kledingkast misschien eindelijk plaatsen 🙂
Het was heel goed dat ik me opgaf toen!! Dat heeft het wel getriggerd!! Toen jij kwam helpen kwam ik in de stemming 🙂 Dank voor je hulp!!
Het is veel meer geweest dan even helpen met opruimen!! Vandaag dweilen en laatste troep weg! Veel voor de stort!
S.H
——————————————————————————————-
PGB cliënt :
Tijdens onze vakantie in Rekken heeft Olga de zorg voor onze zoon Ryan, toen 11 jaar, op zich genomen. De afstand tussen huisadres en vakantieadres is te groot om vooraf kennis te maken. Het was dus een gok. Wat zijn wij blij dat we deze gok hebben genomen. Mede dankzij Olga is onze vakantie meer dan een succes geworden. Zij nam de zorg uit onze handen, was deel van ons gezin en heeft voor altijd een plekje in ons hart! Wij kunnen Olga omschrijven als een professioneel, spontaan, warm, flexibel, initiatiefrijk, creatief, geduldig persoon. Zij springt zonder vragen bij op momenten dat er hulp nodig is, ook geldt dit zorg voor de andere kinderen binnen het gezin. Ook komende zomervakantie hopen wij weer gebruik te mogen gaan maken van de kwaliteiten die Olga heeft en weer te genieten van de Olga zelf.Kort samengevat: Olga is een verrijking voor degenen die de zorg nodig heeft en een verrijking voor de omgeving die hier naast staan.
Een noot van mijn zoon Ryan: Olga is geweldig. Ik mis haar en ik hou van haar. Kijk nu al uit naar de zomervakantie. Vraagt zich af of Olga niet gewoon bij ons thuis kan komen.
C.R. Scheveningen
————————————————————————————————–

bedankt weer voor de handige overzichten. Volgende week staat op de planning dat ik even flink de papieren weer organiseer en dan komt dit goed van pas.

————————————————————————————————–

ik lees altijd met plezier je nieuwsbrief.

Ik ben ook wel geïntresseerd in de bewaararchieflijst(en) voor pincodes, wachtwoorden e.d.

Alvast bedankt.

————————————————————————————————

Jou doorgemailde  boodschappenlijst was erg handig voor thuis en wordt ook gebruikt op mijn werk (jeugdzorginstelling )

Onze dank ervoor

————————————————————————————————–

Bedankt voor jou handige tips in de nieuws brief van mei.
Pagina 4 Opruimen heb ik uitgeprint voor Jany.
Haar kamer is een chaos en ze kan zich er  maar niet toe zetten om eraan
te beginnen. Met deze handige opruim tips hoop ik dat het haar gaat lukken.
Je hoort van mij.

———————————————————————————————————————-
Dit is een echt leuke nieuwsbrief.
Ik moet hierbij denken aan het begin van mijn kleuterleidsters loopbaan.
Er was zo goed als niets, dus alles wat wegging als ‘waardeloos materiaal’ werd op gebruiksfunctie bekeken en toch weer gebruikt.
Leuk hoor om mensen erop te attenderen naar andere gebruiksmogelijkheden.
————————————————————————————————–

Reacties nav de lezing Timemanagement voor She Business Club Vrouwelijke Ondernemers Achterhoek Oost:

 • Bedankt nog voor de presentatie. Was een heel duidelijk verhaal. Inderdaad is het allemaal wel duidelijk en bekend, maar om het in de praktijk ook zo te gaan doen… Dat is vaak toch wat lastiger. Een avond als gisteren motiveert mij, en waarschijnlijk ook anderen, om weer meer aan de slag te gaan met structuur en timemanagement. met als doel om dingen/processen in het bedrijf te verbeteren. En als we hulp nodig hebben, dan weten we je nu te vinden!
 • Nogmaals bedankt voor je heldere presentatie van gisteravond. Je maakte duidelijk een hoop los bij de aanwezigen.
 • Bedankt voor de verzorging van gisteravond. Het was een boeiende netwerkavond
  .
 • Gisteren een geweldige 3e “she business” netwerk avond gehad. Powerteams binnen de club!
 • Bedankt voor de perfecte ontvangst en je duidelijke verhaal. Ik vond het een nuttige en zeer prettige bijeenkomst.
  Heel graag tot de volgende keer.
 • Hoi Olga,Ik was donderdagavond bij de Netwerkavond. Bedankt voor de informatieve en leuke avond!
  ———————————————————————————————————

Zakelijke klant :

Ik krijg veel complimenten over mijn kantoor en dat pept me nog ook meer op.
Heb vanavond mijn bureau opgeruimd, je weet niet wat je ziet.
Ik zie uit naar de 11e wat beloofd een lange dag/nacht te worden.

En nogmaals hartstikke bedankt.

——————————————————————————————————————————————————————–

Na

Na jaren geslapen te hebben in een slaapkamer die veel te vol was door allerlei omstandigheden, kreeg ik een mail van de huishoudcoach waarin gevraagd werd om proefklanten.Zonder verder na te denken heb ik me opgegeven!

Volledig onverwacht werd ik de volgende dag al gebeld dat ik inderdaad proefklant geworden was!!

Toen moest ik mijn man nog vertellen dat ik me opgegeven had! En ook dat ze de volgende dag al zou komen om kennis te maken!!

Dat was wel even moeilijk, hij was er ook helemaal niet blij mee!!! Maar: na een goed gesprek draaide hij helemaal bij en uiteindelijk heeft hij ons geweldig geholpen!!

Hij was namelijk vrij de dagen voor Olga bij ons zou komen en heeft in die dagen al 4 dozen met computerspullen weggeruimd van onze slaapkamer!!

Het eerste gesprek was prettig, tot Olga binnenkwam heb ik lopen denken wat ik het liefst zou willen in huis en dat was de open, bijna lege slaapkamer 🙂

Tijdens dat gesprek moesten we dus ook naar de slaapkamer toe, omdat Olga natuurlijk ook wel wilde weten wat de bedoeling was. Is dan wel confronterend, maar je zag echt dat werken daar noodzakelijk was!!

En dan te bedenken dat de zooi nog een keer zo groot was!! Ik had gelukkig al hard gewerkt daar.  Als je geen zolderruimte hebt en wel een grote ouderslaapkamer is het erg verleidelijk om de spullen waar je geen weg mee weet maar zolang op de slaapkamer te zetten. Helaas komt het er dan vaak amper weer weg!!!

Voor

Na de “bezichtiging” een afspraak gemaakt met Olga: elke dag minstens 1 ding er uit, opgeruimd of weggegooid.

uiteindelijk duurde het door omstandigheden 14 dagen voor Olga terug kwam voor het grote werk 🙂

Na

Ze was al erg blij dat het duidelijk zichtbaar was dat ik er al aan het werk geweest was.  Het samenwerken verliep zonder problemen, doordat Olga met mijn spullen geen enkele affiniteit heeft, kan ze makkelijker oordelen en gelukkig waren we het eigenlijk altijd wel eens of in ieder geval erg snel eens over het verdere leven van de spullen 🙂 Mijn man is drie keer met een volle auto naar de Kringloopwinkel gereden, ik zal me daar thuis-voelen als ik daar de volgende keer kom, met al die spullen uit mijn eigen huis 🙂

Nog voor de afgesproken tijd hadden we de slaapkamer zo op orde dat mijn man diezelfde avond op zijn antieke computer zijn (en mijn) favoriete spelletje kon spelen, helaas kon hij mijn high score nog steeds niet evenaren 🙂 Omdat er nog wat tijd over was, konden we nog een “spelletje” doen: in 15 minuten zoveel mogelijk wegdoen, of 21 dingen pakken voor het wegdoen. Ik koos voor de 21 dingen en had vrij snel zelfs veel meer om weg te doen 🙂 Er waren nog wat spullen voor de Kringloop, die moesten (en moeten nog steeds) weggebracht worden en staan dus nog in de kamer. Ik hoop dat we dat dan zaterdagmorgen kunnen doen. We zijn erg vlij met de metamorfose die onze slaapkamer nu al heeft gehad!! Ik geloof dat mijn man nog niet echt klaar is voor de plannen die ik met de slaapkamer heb, dat moet dan maar heel rustig en stap voor stap realiteit worden, want het allerliefst wil ik die slaapkamer zo leeg mogelijk hebben, met een zo groot mogelijke lege ruimte, kasten midden uit de kamer weg enzovoort 🙂 Zodat als ik aan het werk moet boven ik desnoods de hond mee kan nemen naar boven, dan is er ruimte genoeg om lekker te liggen op onze slaapkamer 🙂

Nu heb ik daar altijd een beetje een schuldgevoel over, naar boven gaan en de hond weer allen laten, hij is al veel meer alleen dan ik graag zou willen.

Ik ben verschrikkelijk blij dat ik toen mezelf opgegeven heb als proefklant!!! Anders was ik nooit zover gekomen!! Niet zo snel in ieder geval!!! Ik ben ook erg blij dat ik zo gemakkelijk ben geworden met wegdoen van spullen 🙂 Anne (jongste dochter) heeft beloofd dingen voor me op Marktplaats te zetten, daar heb ik helemaal geen tijd voor, dus voor haar staan wat dingen klaar om te verkopen. Verder ben ik boeken aan het weggeven aan collega’s en kinderen (niet noodzakelijk in die volgorde) en heb ik al een boel papierwerk uitgezocht en versnipperd 🙂

De keuken, die op onze slaapkamer staat, is nog niet leeg. Er is ondertussen veel gebeurd hier en omdat ik  4 dagen per week amper wakker thuis ben, is het plan daar vandaag minimaal en uur aan te gaan werken 🙂 Eerst de benedenverdieping weer aan kant, ondanks de vrije dagen van mijn man is daar de afgelopen dagen niet veel gebeurd helaas. Onze jongste zoon heeft een nieuw huis gekregen vorige week, de oudste dochter heeft helaas een miskraam gehad, we moesten ook nog even naar de camping om te kijken of alles wel goed ging met de nieuw gebouwde blokhut … net uitgebreid koffie gedronken met de oudste zoon, die even een klankbord nodig had …. er staan nog 461 ongelezen mailtjes klaar voor me, ik wil vanavond weer op tijd naar bed …. druk dus 🙂 en vanmiddag wil ik heel erg graag gewoon eens even zonder schuldgevoel (omdat ik niet door werk) wat leuks voor mezelf doen. Eens kijken of ik daar de tijd voor kan vinden 🙂

Geweldig bedankt voor je hulp en steun, het slaapt echt een stuk lekkerder in een zoveel meer lege slaapkamer!!!

————————————————————————————————–

Verhuisverhaal
Na de vreugde over de verkoop van ons huis realiseer ik me opeens welk een enorme klus ons te wachten staat.
3 woonkamers, 7 slaapkamers.een atelier,werkkamer, zolder, kelder bijkeuken en schuur. Mijn god waar moet ik beginnen. Manlief zegt dat het allemaal wel mee zal vallen.In mijn hoofd begint zich langzaam een gevoel van paniek te ontwikkelen.Zijn vrouwen dan toch anders in die dingen dan mannen? Nou laat ik dan maar ergens beginnen en vooral met het minst dringend, nl. foto’s: ik heb immers nog tijd! Ik breng twee dagen op zolder door en word sentimenteel. Dit schiet niet op; over 6 weken moeten we vertrekken. Langzaam komt er orde in mijn hoofd maar de tijd dringt en zaken gaan voor het meisje dus het is een eenzaam proces. Nog 3 weken te gaan. Luisterend oor, lieve vriendin maar in deze situatie weet ze vooral van aanpakken:Olga, help.En ja hoor, ze neemt de bovenverdieping voor haar rekening.
Een week voor de geplande datum nemen we, dankzij de energie van Olga en friends bezit van onze nieuwe woning.
Gerry Officier