–       inventariseer je voorraadkast, zoek op internet naar recepten met de ingrediënten die je nog over hebt.

 

–       Maak ruim van te voren een boodschappenlijst, als er wat in de aanbieding is kun je het ruim van te voren inslaan.

 

–       Oktober is de wijnmaand. Veel supermarkten hebben dan aanbiedingen voor wijn zoals 2 halen 1 betalen!

 

–       Ga shoppen in je eigen kledingkast. Koop een leuke ketting of sjaal om kleding op te pimpen.

 

–       Op 24 december zijn in veel supermarkten vlak voor sluitingstijd veel versproducten afgeprijsd.

 

–       Net na de kerstdagen kun je vaak al kerstdecoratie kopen voor 50 %. In januari koop je kerstartikelen voor de helft van de helft!

 

–       Winkels als Karwei en Gamma verkopen kaarsen vaak als seizoensgebonden artikel, ook dit is in januari vaak tegen spotprijzen te koop.

 

–       Organiseer met vriendinnen een bloemschikavond. Iedereen neemt groen uit eigen tuin en andere decoratiematerialen mee. Vaak breng je elkaar op leuke ideetjes.

 

–       Organiseer een kerstpakket hapjesavond. Vaak blijven er uit het kerstpakket levensmiddelen waar je niks mee doet. Een ander heeft er misschien een geweldig recept bij. Vaak zit er ook frisdrank of een fles in. Neem alles mee en je hebt een gratis gezellig feest!

 

–       Koop cadeaus niet op het laatste moment. Je moet dan echt gaan zoeken voor iemand. Je weet het hele jaar al dat het kerst wordt. Je kunt zo op de aanbiedingen letten.

 

–       Heb je zelf ooit iets gekregen waar je echt niet blij van wordt en je weet heel zeker dat je vriendin het geweldig vind? Neem het dan mee als extra cadeautje of zo maar als kleinigheidje. ‘One man’s trash is another mans treasure’.

 

–       Pas de verdeeltruck toe voor het kerstdiner. Iedereen maakt een bepaald gerecht! Als je het niet met elkaar afspreekt wat er gemaakt wordt, kom je tot een verrassende avond! Wil je zeker weten dat het op elkaar afgestemd is overleg dan met elkaar.