Nog bijna twee weken en dan is het weer zover: Pasen. Wat betekent dit voor u: een lekker lang weekend, extra werken ivm Paasdrukte of werken op 2e Paasdag?  Waarschijnlijk heeft u toch wat meer vrij dan normaal gesproken in een week. Worden deze opgeslokt door familieverplichtingen waar u eigenlijk niet op zit te wachten of kunt u lekker relaxen en doen waar u zin in heeft?

Weliswaar is Pasen niet zo’n beladen feest als Kerst, maar voor velen onder ons toch weer iets om ons erg druk over te maken.  Probeer voor uzelf eens op te schrijven wat u, naast de echte verplichtingen van eventueel werken, nou werkelijk zou willen doen.

Begin met deze dingen in te plannen en vul pas daarna “de verplichte nummertjes” in.

Ik geef u hierbij wat tips voor de planning waar u hopelijk iets aan heeft:

 • Wilt u een bloemstuk maken? Kijk eens in de natuur of uw tuin!  Met lege eierschalen kunt u hier vast iets moois van maken . Plan een avond in met vriendinnen, vaak komt u samen op leukste ideetjes.
 • Kijk eerst wat u nog heeft aan decoratiematerialen voor u iets nieuws gaat kopen.
 • Leest u graag? Ga dan nu alvast naar de bibliotheek om een fijn boek uit te zoeken voor deze dagen.
 • Huur een DVD of kijk een opgenomen film of concert af.
 • Wilt u graag een wandeling maken neem dan uw bezoek mee!
 • Wilt u graag uitslapen? Plan dan op een van de twee dagen een brunch vanaf 12.30 uur. Dek de tafel de avond van te voren, sinaasappels kunt u ook alvast uitpersen en in de koelkast bewaren. Zoetwaren kunt u alvast op tafel zetten. Een soepje of ragout is ook van te voren  te maken. Bedenk eiergerechten die u van te voren kunt maken. De dag van de brunch heeft u dan maar een half uurtje nodig om alles voor te bereiden.  Wilt u het zichzelf helemaal makkelijk maken en laten de financiën dit toe: reserveer dan in een restaurant een brunch, er zijn talloze aanbiedingen.
 • Geen zin om te brunchen? Een nieuw alternatief is drunchen! U combineert dan de lunch en het diner om een uur of 4 ’s middags.   Met kinderen eventueel eerst eieren zoeken, en dan een drunch met  heerlijke eiergerechten. Maak het u zelf niet moeilijk!
 • Bent u eruit wat u wilt gaan doen? Maak dan nu een boodschappenlijst zodat u de laatste dagen echt alleen maar de versproducten hoeft te halen. Bestel uw brood en broodjes en zeg het tijdstip erbij dat u het komt halen. Aan het eind van de dag is het vaak niet meer zo druk bij de bakkers.
 • Aan het eind van paaszaterdag hebben veel supermarkten en warenhuizen de paasartikelen vaak al afgeprijsd. Bent u niet afhankelijk van een bepaald ingrediënt maak hier dan gebruik van. Het scheelt vaak meer dan de helft aan kosten!
 • Krijgt u veel bezoek? Pas de verdeeltruck toe!   De een zorgt voor de drankjes, de ander voor het toetje en weer een ander voor de soep.  Vele handen maken licht werk!
 • U krijgt geen bezoek maar bent ergens uitgenodigd? Vraag dan aan de gastvrouw of gastheer of u iets mee kunt nemen voor bij het eten. Een flesje prosecco, een lekkere salade. Ook in dit geval maken vele handen licht werk alleen dan andersom! Zelfgemaakte advocaat in een mooie pot is ook een leuk idee!
 • U heeft geen verplichtingen op het sociale vlak maar moet bv werken op koopzondag , of eigenlijk koopmaandag? Bereid het eten vast van te voren voor. Als u thuis komt hoeft u dan niet meer uren in de keuken te staan om het een of ander voor te bereiden of snel iets van de chinees of snackbar te halen. U heeft nu nog alle tijd om zich voor te bereiden!
 • Als u deze dagen helemaal geen verplichtingen heeft is het een goed plan om een klus in te plannen waar u anders de tijd niet voor heeft!
 • Wilt u voorkomen dat uw kinderen zich gaan vervelen deze dagen? Organiseer eens een ouderwetse spelletjesmiddag. Met familie of buurtkinderen is dit pret voor jong en oud. Zeker als iedereen meedoet dus ook ouders en opa’s en oma’s.  Op www.vanharte.nl staan talloze spelletjes rondom eieren. Succes verzekerd!
 • In het Oosten van het land is het een traditie om 1e Paasdag ‘s avonds gezamenlijk naar het Paasvuur te gaan. Wilt u eens iets anders organiseren dan anders geef dan een after-paasvuur-party. U heeft de hele dag de tijd aan uzelf en nodigt nadien buren, vrienden of familie uit voor een eierhapje en eierdrankje! U begint met een advocaatje met slagroom!
 • Wilt u al heel lang naar de bioscoop, het theater of de sauna? U heeft er nu de tijd voor. Maak een reservering anders schiet het er misschien weer bij in!

Wat u ook gaat doen met deze dagen maakt eigenlijk niet uit. Overdenk het nu vast en u zult merken dat als u daadwerkelijk ME_TIME inplant u hier ook daadwerkelijk gebruik van  zult maken! Doe het: U bent het waard om “tijd in uw leven” te hebben ! Geniet…………… maar nooit met mate