Stap 1 Begin met de bovenste planken in je kast. Haal alles eruit en leg het op je bed.

Stap 2. Alles wat je langer dan twee jaar niet gedragen hebt haal je er gelijk tussen uit.  Je zorgt voor twee dozen of zakken: één voor de verkoop de ander voor een goed doel of de kringloop. ( verkleurde t-shirts kun je prima gebruiken als poetsdoek)

Stap 3.  Kleding die alleen geschikt is voor de zomer of de winter leg je op stapels bij elkaar.

Stap 4. Leg de kleding nog niet terug in de kast. Je pakt eerst alles eruit zodat de hele kast leeg is. Iedere plank behandel je op dezelfde manier.

Stap 5Alleen de kleding die je wilt bewaren heb je nu nog in je kamer. De rest breng je alvast naar een andere ruimte.

Stap 6. Maak je kledingkast schoon, stofzuiger erbij,  alles afnemen met een natte doek, en nadrogen.

Stap 7. Leg kleding die je het minst draagt bovenin de kast. Kleding die je veel draagt leg je ‘voor het grijpen’. Gebruik mandjes voor sokken en ondergoed .

Stap 8. Prop je kast niet helemaal vol, er moet nog wat bij kunnen. Is er iets waarvan je nu al weet dat je het aan wilt schaffen? Schrijf  het direct op, briefje in je portemonnee zodat je weet wat je nodig hebt als je gaat shoppen.

Stap 9Zorg dat de kleding die je verkopen wilt schoon is en gestreken. Onderzoek waar en op welke manier je het wilt verkopen.

Stap 10. Breng de kleding die echt helemaal weg moet naar de kringloop of doe het in de kledingcontainers die bij veel supermarkten staan.

 

Kom je er alleen niet uit? Vraag dan een goede vriendin om je te helpen. Wil je echt professionele hulp bij het uitzoeken van je kleding? Neem dan eens contact op met Angelique Philipsen van Kastvolkleren. Je krijgt dan gelijk advies over de stijl van kleding die jou laat stralen!