Is dat ook echt zo? Heb je in je vakantie geen verplichtingen? Kun je dagelijkse activiteiten staken?
Op dit moment kan ik daar volmondig ja opzeggen. Als ik vakantie heb, heb ik vakantie volgens de beschrijving zoals hierboven. Heel eerlijk moet ik bekennen dat dit voor mij uitsluitend geldt als ik ook daadwerkelijk weg ga. Thuis blijft alles toch doorgaan.privé het huis, de was, de tuin. Zakelijk: de telefoon, de e-mail.
eerlijk is eerlijk; ook tijdens mijn vakantie check ik de e-mail en neem ik de telefoon op. Hier zijn verschillende theorieën over, echter voor mij werkt het niet om helemaal offline te gaan. Vaste klanten  weten dat ze mij mogen appen, bellen of mailen als er de zogeheten olifant in de kamer loopt. Bij grote problemen dus.
Dit is een keuze die ik zelf kan en mag maken.
In bepaalde tijden van je leven kun je niet alles zelf kiezen.
Vakantie als je jonge kinderen hebt? Mmm. Of je nou weggaat of thuis blijft, je kunt je niet onttrekken aan alle verplichtingen en taken. Hoe jonger de kinderen hoe meer je een bepaalde structuur zult moeten handhaven. Er moet nou eenmaal gegeten worden dus moet je boodschappen doen en koken tenzij je in een hotel verblijft.
Kinderen moeten gedoucht en naar bed gebracht worden.
Helemaal de boel de boel laten en wel zien wat er op je pad komt kan dan niet.
Of je nu thuis blijft of weggaat probeer de dagelijkse activiteiten eens te ruilen met je partner. Boodschappen, koken, wassen, de kinderen douchen en naar bed brengen?
Ruilen van taken dan ben je niet vrij van verplichtingen maar staak je wel je dagelijkse taken die je normaliter thuis hebt.
Alles samen doen is een nobel streven, de kans is groot dat je dan compleet uitgeblust thuis komt. Neem ook momentjes voor jezelf. Lekker uitslapen, een fikse wandeling zonder kinderen. Wees lief voor je partner en geef hem of haar ook de gelegenheid om iets voor zichzelf te doen.
Wil je thuis dat vakantiegevoel nog een tijdje vasthouden? Misschien zijn jullie samen wel tot de ontdekking gekomen dat de een, een taak van de ander,
veel leuker vindt. Wat let je om deze wisseling thuis ook door te voeren?