Ben je op zoek naar woonbegeleiding of naar ambulante begeleiding en een begeleider zodat je in aanmerking komt voor begeleid wonen? Of zoek je iemand die je kan helpen bij geldzaken, administratie, sociale contacten en planning of structuur op welk gebied dan ook? Kortom: je gehele geestelijk welzijn? Als ambulant begeleider kan ik je hierbij helpen en ondersteunen in je eigen omgeving.

Ambulante begeleiding

Het woord ambulant geeft aan dat ik geen vaste werkplek heb. Ik kan je dus begeleiden en ondersteunen op school, op je werkplek of thuis. Hierdoor werk ik dus altijd in jouw omgeving, samen met jou! Mocht je dus op zoek zijn naar ambulante begeleiding, voor bijvoorbeeld begeleid wonen of hulp bij het maken van afspraken. Bij de huisarts bijvoorbeeld, de fysiotherapeut of de Sociale Dienst. Een steuntje in de rug is zo fijn als je om welke reden dan ook dit zelf voor kortere of langere tijd niet kunt. Heel graag ben ik dan ‘de stok achter de deur’ of wat ik ook vaak hoor ‘de schop onder de kont’.

Ambulant begeleider voor jongeren

Je bent jong en je wilt graag ‘op jezelf wonen’!

Prachtig plan. Maar hoe doe je dat dan? Want ineens moet je overal zelf voor zorgen: je huis inrichten en daarna schoonhouden, je administratie bijhouden, je financiën op orde en ook nog een beetje geld overhouden voor een leuk leven.
Het lijkt allemaal zo eenvoudig en dat is het (meestal) ook. Is woonbegeleiding of ambulant wonen dan misschien een goed idee?

Lukt het toch allemaal niet zo goed bijvoorbeeld omdat je dat van huis uit niet mee gekregen hebt? Of heb je ADHD, ADD of Autisme? Dan kan het soms echt best tegenvallen om alles in je eentje te moeten doen.
Natuurlijk is het lastig om hulp te vragen.. Want dat moet je toch kunnen?
Niets is minder waar. Het is juist heel stoer om toe te geven dat je tijd wilt hebben voor leuke dingen en op weg geholpen wordt met dat wat jij nodig hebt. Met ambulant wonen krijg je vaak net even dat zetje in de goede richting.

Hoe fijn is het als je huis of kamer gezellig ingericht is, je schone kleren hebt om aan te trekken (lees: geen overvolle wasmand), voldoende eten in huis hebt en ook ook nog voldoende geld om een keertje te gaan stappen!

Graag help ik je hierbij met eenvoudig aan te leren methodes. Woonbegeleiding klinkt misschien een beetje spannend, maar uiteindelijk draait het allemaal om structuur.
Structuur, dat klinkt je misschien als een ‘vies’ woord in de oren en toch is dit het fijnste wat er is.

Wet Maatschappelijk Ondersteuning

Heb jij een bijzonderheid zoals ADHD, ADD of Autisme? Dan is er grote kans dat de gemeente je wil helpen om vanuit de WMO de begeleiding en het ambulant wonen te betalen. In combinatie met mijn ADHD, ADD en Autisme coaching kan ik je helpen en ervoor zorgen dat op jezelf wonen ook voor jou mogelijk is.

Slapen je ouders ook lekker als ze weten dat je een beetje in de gaten gehouden wordt! 

Samenwerkingen met verschillende gemeenten in de Achterhoek

Als ambulant begeleider voor o.a. woonbegeleiding heb ik overeenkomsten met de verschillende gemeenten in de Achterhoek. Hierdoor is het mogelijk om je ambulante begeleiding of begeleid wonen vergoed te krijgen door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). In overige gevallen kan dit ook vaak vergoed worden vanuit een PGB. Voor het aanvragen hiervan kan ik je uiteraard helpen.

Met de volgende gemeenten heb ik een overeenkomst:

  • Gemeente Aalten
  • Gemeente Berkelland (Team Voormekaar)
  • Gemeente Bronckhorst
  • Gemeente Doetinchem
  • Gemeente Montferland
  • Gemeente Lochem
  • Gemeente Oost Gelre
  • Gemeente Winterswijk
  • Gemeente Oude IJsselstreek

Staat jouw gemeente er niet tussen, maar ben je wel geïnteresseerd in woonbegeleiding met mij? Neem dan contact op, dan kijken we in ieder geval naar wat er wel mogelijk is. Ik help je graag!