Hoe kan het toch dat mensen als ze gaan verhuizen heel drastisch kunnen gaan opruimen? Alle spullen worden  in de handen genomen en bij ieder voorwerp moet u een beslissing nemen:  neem ik het mee of neem ik het niet mee?

Een goede stelregel hierbij is:

  • word ik er blij van?
  • heb ik het nodig?
  • kan ik het weggeven of verkopen?

Als mensen goed voorbereid gaan verhuizen, zijn ze in hun nieuwe huis vaak enthousiast over de ruimte die ze ineens hebben. Dit komt omdat ze alleen die spullen meegenomen hebben waar ze blij van worden of nodig hebben.

Heeft u een overvolle kast, slaapkamer, zolder of schuur? Doe dan net of u gaat verhuizen en ruim op die manier op! Breng alles gelijk naar de kringloopwinkel wat u niet langer bewaren wilt en u zult zien wat een ruimte dit schept! Niet alleen in uw huis maar ook in uw hoofd!

Succes!