Gisteren was ik bij een cliënt om de kledingkasten te  ordenen en te sorteren . Ik heb haar nadien in de oppepmail een aantal tips gegeven die ik graag met u wil delen. Wilt u meer tips of uw eigen kleding goed gesorteerd hebben Neem gerust contact met mij op!

  • Sokken: hiervan heb je veel enkele exemplaren. Vooral de kleine sokken van kinderen raak je snel kwijt . Doe ze in elkaar gestopt in de wasmachine. Het water komt echt wel overal. Anders neem je een kussensloop en daar doe je alle losse sokken in.
  • Kleerhangers: je hebt gemerkt dat je er hier nooit genoeg van hebt!Koop er gewoon nog wat bij zodat je over hebt. Laat blouses e.d. alvast aan de hanger drogen, dit scheelt met kreuken en je kunt het zo ophangen.
  • Een wasmand naast de wasmachine voor de schone was je kunt deze dan mee naar beneden nemen en in een verloren kwartiertje wat van opvouwen
  • Drie wasmanden voor vuile was is makkelijk om kleding niet door elkaar te krijgen: witte/lichte was, gekleurde was en donkere was!
  • Kleding die je echt niet meer draagt weggeven  of proberen te  verkopen.
  • Probeer om de stapels niet te hoog te maken. Het is moeilijker om iets terug te vinden dan.
  • Omdat kinderkleding klein is kan het makkelijk ergens tussenkomen. Handig is om hier opbergbakken voor te hebben voor soorten kleding. Je kunt hier ook een laarzendoos voor beplakken met bv een leuke tekening die je kind gemaakt heeft.Kleine schoenendozen werken ook b.v. voor sokken!!
  • Een kind vindt het geweldig om te sorteren, maak hier gebruik van en laat hem helpen, maak er een spelletje van!
  • Probeer iedere dag 10 extra minuutjes te reserveren voor het sorteren of opruimen van je kleding. Dit is 70 minuten per week, per jaar 3640 minuten oftewel 60,6 uur. Ruim 1 ½ volledige werkweek! En dat merk je echt niet in tijd maar het scheelt wel enorm!