Grijpt u ook zo vaak mis op zaterdagavond als de winkels gesloten zijn?
Overkomt het u vaak dat u net dat ene ingrediënt niet in huis heeft?

Met uw eigen persoonlijke boodschappenlijst is dit voorgoed verleden tijd!

Een standaardlijst voor uw  boodschappen? Ja! Dankzij een dergelijke lijst vergeet u niet langer de belangrijkste zaken als brood en melk mee te nemen, maar vraagt het boodschappen doen minder tijd en grijpt u nooit meer mis!

Nu zult  u denken ja maar ik eet toch iedere week iets anders? Misschien wel maar de meeste mensen zijn gewoontedieren ze koken en eten gedurende twee weken maar een beperkt aantal gerechten en daardoor kopen ze ook een standaard assortiment. Kijk maar eens op uw kassabonnen van de afgelopen weken… U zult zien dat u waarschijnlijk vaak hetzelfde koopt en kookt .

Zet uw bedenkingen overboord en maak met behulp van de checklist uw eigen standaard boodschappenlijst. Dit voorkomt ook impulsaankopen en u vergeet geen aankopen meer te doen. Het helpt uw overvolle hoofd leeg te krijgen waardoor u zich beter kunt ontspannen en meer tijd overhoudt voor de dingen die echt belangrijk zijn.

Pak een schoenendoos en verzamel gedurende 4 weken de kassabonnen van uw aankopen op gebied van voeding en verzorging. Trek hier tijd vooruit en pak de checklist erbij en noteer wat u heeft gekocht en minimaal 1 keer per maand gebruikt bij de juiste rubriek.

Loop wekelijks met deze lijst in uw hand langs uw voorraden (voor u boodschappen gaat doen) en kruis aan wat u nodig heeft. Of maak een kopie en vink gaandeweg de week aan wat er op is of wat u aan moet schaffen!

Het is net als met de belastingdienst: Leuker kunnen we het niet maken; wel makkelijker.

Rangschik ze bij voorkeur op supermarkt of op product.

Twee vliegen in een klap. Zet twee kratten klaar waar u steeds oud papier en lege flessen in doet. Leeg de kratten wekelijks als u  naar de supermarkt gaat in de papier- en glasbak en op de terugweg heeft u weer ruimte voor uw aankopen.

Laat u bij het inrichten van uw  voorraadkast leiden door de indeling van de supermarkt waar u het meeste komt. Zo komen alle producten die u nodig hebt logisch bij elkaar te staan.

Als u goedkoper boodschappen wilt doen loont het zich de moeite om eens wat lager te kijken dan de producten die op ooghoogte staan. A-merken staan vaak zo dat u ze direct ziet, de B merken of eigenmerken staan vaak wat lager of weggestopt.

Indien u mij een e-mail stuurt met het verzoek “boodschappenlijst”  dan stuur ik deze zo snel mogelijk naar u toe.