GOUD
Centrum voor persoonlijke ontwikkeling

Goud

Aanmelden

Zaalhuur

Contact

Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen.

Nieuwsbrief Maart 2011

In deze nieuwsbrief:

–         Lezing Christianne Beerlandt; Leven!

–         Lezing Roger Rundqvist; Dromen

–         Lezing Ron van Deijen; Sungazing

–         Dreamtime en Tai Chi

–         Organiseren: Voorjaar in de bol!

–         Sollicitatietraining

–         Creatieve middag

–         Ontspannen en loslaten van negatieve invloeden

–         Filmavond: Caramel

–         YogaRocks; Muse

–         Tolle Kring

–         Vitaliteit in je werk

–         Tai Chi

–         Dans als meditatie

–         8-weekse Mindfulnesstraining MBSR

–         Vacature bestuursfunctie

Lezingen

Christianne Beerlandt
Inmiddels zijn er reeds meer dan 200 kaarten verkocht voor deze lezing. Dus als je nog van plan bent te komen, koop dan snel je kaarten bij Centrum Goud.

Alvast aangekondigd:

Op donderdag 07 april is er een Lezing: De helende kracht en symboliek van onze Dromen door Roger Rundqvist. Drs. Roger Rundqvist is van Zweedse afkomst en woont sinds 1981 in Nederland. Als organisator, docent en therapeut werkt hij al meer dan veertig jaar met mensen. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en levensverdieping gaf hij in binnen- en buitenland talrijke lezingen, cursussen en workshops en doceerde hij aan opleidingen. Over zijn ervaringen en werkwijzen schreef hij diverse boeken, waarvan drie over dromen.

Lezing op 25 maart Sungazing: ervaar zelf de Openbaring! door Ron van Dijen. .

Ron van Dijen: “Ik geloof in de wereld waarin de liefde alles overwint. Ik geloof dat oorlog, ziekte, honger en epidemieën in onze wereld van tijdelijke aard kunnen zijn. De zon is een intelligentie die wij niet kunnen begrijpen en niet kunnen bezitten. Dat maakt voor mij de zon tot een bron die voor iedereen bereikbaar is.”

Ron van Deijen vertelt op 25 maart 2011 in een lezing over Sungazing. Voor de pauze geeft hij uitleg over de techniek en zijn persoonlijke ervaringen. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Zie www.sungazen.com.  De lezing start om 20.00u en de entree is € 10.- aan de zaal. Organisatie: www.hetveld.com. Opgave via mail dinanth@hetnet.nl of 053-5728526
Workshops

Dreamtime en Tai Chi
Het Dreamtime ligconcert van Wim Holthaus is wegens de lezing over sungazing verplaatst naar 1 april. Alvast aangekondigd: In april gaat Wim op vrijdagochtend ook weer starten met een nieuwe 10 –weekse cursus Tai Chi. Aanbod: 10 lessen voor €100,-

Organiseren:  Voorjaar in de bol!
Heeft u ook behoefte aan een opruim-boost maar u weet eigenlijk niet goed waar u beginnen moet? Kom dan op woensdag 16 maart a.s. naar de workshop van Olga Heinen. In deze workshop krijgt u tips en tricks over hoe het beste te werk kunt gaan met het opruimen van spullen, zodat u rust krijgt in uw huis maar vooral in uw hoofd.

Gratis sollicitatietraining

Ook op zoek naar werk of van plan van baan te veranderen? Dan kan deze ochtend interessant voor u zijn:U wordt wegwijs gemaakt op welke wijze u tegenwoordig het beste kan solliciteren met name via internet. De eerstvolgende training wordt is op maandag 7 maart  2011 van 09.00 – 12.30 uur. Deze training is kosteloos en zonder enige verplichting!

Wij zullen samen met u in een stevig tempo veel facetten van het modern solliciteren doornemen en na afloop weet u hoe aan de slag kunt, om de arbeidsmarkt op te gaan.

Creatieve middag

Vanaf dinsdag 15 maart is er voor alle creatievellingen de gelegenheid, om onder begeleiding van Leonie Zieverink te leren schilderen. Stap voor stap worden technieken aangeleerd om schilderingen te maken op doek, porselein, hout, e.d. Lekker ontspannen en vol aandacht bezig zijn. Een strippenkaart kost slecht €60,-, waarmee u vier keer mee kunt doen!

Daarnaast biedt Leonie ook weer een aantal leuke workshops aan en is het intuïtief schilderen op donderdagmiddag een groot succes!

Het leven doorkruist je op vele wegen,

een zandpad, asfalt of een hobbelig kei pad

Ongeacht de aard van de weg.

Beseffen dat je op elke bijzondere wijze mag genieten,

is een geweldige mooie zegen

Bless the day and the Road that you may walk on

(Gezegend is de dag en het Pad dat je bewandelen mag)

harte groet Ludzarda “Centola”

Ontspannen en loslaten van negatieve invloeden.

Het thema voor deze workshop is je grenzen voelen, ervaren en bewaken. Wat gebeurt er in mijn lijf, als ik of een ander mijn grens overschrijd? Hoe voelt het om binnen mijn grens te bewegen en om volledig in de grenzeloosheid aanwezig te zijn?
De dag verloopt afwisselend informatief, ervaren van de informatie door oefeningen en ontspannen dmv technieken die aansluiten bij het thema. De dag wordt afgesloten met een geleide meditatie.

De workshop wordt gegeven door Ludzarda Everts op zaterdag 19-maart 11.00 tot 15.30. Kosten zijn €30,- voor degenen die het jaartraject ingaan, is dit tevens deel Ι van het groepsproces (betalen uiteraard niet apart voor de workshop)

Filmavond 17 maart:  Caramel
In een zeemzoeterig schoonheidssalon vullen vrouwen hun dagen met het begluren van de buren en het bespreken van talloze liefdesperikelen. De zon straalt en alles is vredig, je zou er bijna door vergeten dat dit alles zich afspeelt in Beiroet. De film die Nadine Labaki voor ogen had was warm, gelaagd, en ondanks alle dagelijkse besognes toch nog interessant genoeg om er iets meer achter te zoeken. Ze stelde allerminst teleur en dat beaamde ook het publiek: dit is eenvoudigweg een film om van te smullen.

9 maart YogaRocks: Muse

Yoga en Muziek zijn niet de meest voor de hand liggende combinatie. Yoga doen is het ontwikkelen en herontdekken van bewustzijn.

Muziek kan je heel direct raken en meevoeren door wat zich aandient op dit moment of dit nu dromen, emoties of herinneringen zijn.

Wanneer je deze twee samen brengt in YogaRocks, fysieke oefeningen van asanas(yoga-houdingen)en dans, concentratie en luisteren (5e chakra – keelcentrum) maakt het mogelijk dat je een glimp opvangt van dat wat werkelijk belangrijk voor je/iedereen is.

Hierbij word je uitgenodigd om mee te komen doen, in de ervaring van je Zelf!

Opgeven uiterlijk maandag 7 maart.
Tolle Kring

Op 24 maart komen de Tolle-fans weer bijeen. Voel je welkom om samen naar deze inspirator te kijken en nadien uit te wisselen. (fragmenten zijn in het engels)


Trainingen

Vitaliteit in je werk
Ook vaak het gevoel dat er te veel van je gevraagd wordt op je werk? Heb je last van spanning en onrust op de werkvloer? Of werk je in de zorg of het onderwijs en ben je de bezieling kwijt? Op 23 maart start de training Vitaliteit in je werk, gegeven door Colette Verberg, Marion Werger en Paula Timmermans. In 6 weken geven we mensen inzicht in stress, omgang met anderen, motivatie en belemmerende factoren. Door oefeningen, acceptatie en inzicht zul je naderhand weer met meer plezier je werk kunnen doen.

8 weekse Mindfulnesstraining MBSR
Op 30 maart start Marianne Siemerink met de 8-weekse mindfulness-training op woensdagavond. Door aandacht te trainen, leren omgaan met stress in het leven om zo de kwaliteit van leven te verhogen.
In deze acht weken trainen we aandacht volgens het MBSR-programma van Jon Kabat-Zinn. Aandacht voor wat er op dit moment is. We gaan onderzoeken hoe zich onze gedachten, gevoelens en lichamelijke ongemakken aan ons voordoen. Dit alles met een accepterende, milde houding. Zonder oordeel en zonder afwijzing.

Dans als meditatie
Themacursus van 7 zaterdagmiddagen Jonathan Livingston Zeemeeuw.
Hoe meer ons denken, voelen en handelen een eenheid vormen, hoe makkelijker we ons – letterlijk en figuurlijk – kunnen bewegen in ons leven. De dans helpt ons onze gedachten tot rust te brengen. Wanneer het ons lukt om volledig in het moment van de beweging te zijn, in het ‘hier en nu’, kunnen we ervaren dat er meer is dan ik en de ander.

Extra

Vacature bestuursfunctie

Centrum Goud is een jonge organisatie die bestaat uit een netwerk van ervaren mensen die deskundig zijn op het gebied van coaching, training, psychologie, dans/beweging enz. waarbij de mens centraal staat.

Wij hebben een tekort aan bestuursleden en zoeken vrijwilligers die tijd en zin hebben iets te betekenen voor onze stichting. Het bestuur bestaat momenteel uit 5 personen die eens per maand bijeenkomen  en in een ongedwongen sfeer zaken bespreken.

Wij vragen iemand die affiniteit heeft met de Stichting Goud, gevoel heeft voor bestuurlijke aangelegenheden en prettig is in de omgang. Meerjarige werkervaring in een bestuursfunctie is een pre.Voorlopig betreft het een onbezoldigde functie.

Wie interesse heeft: graag een brief met cv naar

Bestuur Centrum Goud

t.a.v. Ans van der Zel

Hemstea 3

7152 BD  Eibergen

Programma in komende maand:

Maart 2011
03‑03‑2011 ‑ 19:30  Kruiden EHBO cursus, 3 weken
03‑03‑2011 ‑ 19:30  Inspiratiecafe Onderzoekhetzelf
07‑03‑2011 ‑ 09:30  Gratis Sollicitatietraining
09‑03‑2011 ‑ 20:00  YogaRocks: Muse
12‑03‑2011 ‑ 19:30  Lezing Christianne Beerlandt
14‑03‑2011 ‑ 20:00  Avondmeditatie
16‑03‑2011 ‑ 20:00  Organiseren: Voorjaar in de bol
17‑03‑2011 ‑ 20:00  Kunst in film: Caramel
19‑03‑2011 ‑ 10:00  Dans als meditatie, 7 weekse dansbeleving
22‑03‑2011 ‑ 19:30  Intuïtief schilderen en lezen schilderij
23‑03‑2011 ‑ 09:30  Vitaliteit in je werk; Actief omgaan met stress
24‑03‑2011 ‑ 13:00  Tolle kring
25‑03‑2011 ‑ 20:00  Lezing: Sungazing; Ervaar zelf de openbaring!

Voor onze medewerkers is het prettig wanneer u uw deelname,

tot 2 dagen van te voren, op wilt geven.

Opgeven kan via of e-mail adres: info@centrumgoud.nl

Of telefoonnr. Centrum Goud: 0545-475398 (tussen 09.30–12.00 uur bereikbaar)