Het is voor mij al weer enige tijd geleden. Maar ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat de zomervakantie begon…….. Vol verwachting en vol spanning kwamen ze thuis: Vakantie wat gaan we doen? Meestal gingen we pas aan het eind van de vakantie weg, dus de eerste weken vroegen ook om invulling!

Graag deel ik met u de tips!

1. Bij regenachtig weer is buitenspelen er niet bij. Om ze toch aan hun beweging te laten komen en hun energie kwijt te kunnen: haal een matras uit bed  en laat ze hier heerlijk op gymnastieken! Koprol, rollen in de lengte, springen. Laat ze zich lekker uitleven!

   2. Heeft u een bad? Laat het vollopen, ja gewoon overdag en geef ze er    lekker badschuim bij, allerlei lege flessen, bakjes ed.  Ze kunnen zich zo  heerlijk vermaken, zet er een stoel bij voor uzelf, tijdschrift erbij en genieten  voor allemaal!

 

 

 

3. Altijd succes: koekjes bakken.

4. Verzamel allerlei kosteloos materiaal zoals keukenrollen, toiletrollen, lege doosjes en flessen. Alles op tafel, lijm en papier erbij en knutselen maar! 

5. Bij doe het zelf zaken hebben ze vaak afvalhout dat u gratis mag meenemen! Een kleine hamer kost een paar euro en spijkers heeft u misschien zelf nog wel in huis! Laat ze hun gang maar gaan!

6. Plan een opruim/schoonmaakdag voor de kinderkamers . Op school vinden kinderen het vaak geweldig om te helpen met opruimen. Speelgoed lekker in bad. Wedden dat ze daarna weer van alles tegenkomen wat al heel lang niet meer gebruikt is?

7. Plan zomaar spontaan een vriendjes/vriendinnetjesmiddag. Maak zelf tijd voor ze en speel de spelletjes die u vroeger zelf deed: zaklopen, eierlopen, snoepje uit bak water halen, geblinddoekt iets proeven!

 

 

 

 

8. Ga naar de bibliotheek en haal een stapel mooie prentenboeken. Lekker samen op de bank: genieten!

9. Heeft u meerdere kinderen? Probeer ze om beurten ergens te laten logeren zodat u aandacht en tijd heeft voor één kind! Samen de inkopen doen voor het nieuwe  schooljaar, lekker op een terrasje, na afloop patatjes eten! Volgende keer is de ander aan de beurt!

10. In navolging op punt 9. Laat iedere avond een ander kind wat langer opblijven. Voor dit ene kind betekent het dan net even extra aandacht, gezellig kletsen of net even dat spelletje doen wat de anderen niet leuk vinden!

11. Maak ruimte in de kamer zodat ze eindelijk weer eens dat hele dorp kunnen bouwen met lego, blokken en alle poppetjes die voorhanden zijn! ’s Avonds laten staan zodat ze de volgende dag er    weer meer verder kunnen spelen! 

 

 

 

 

Ik wens u en uw kind(eren)  een hele fijne, relaxte vakantie toe!