Vorig jaar op deze tijd had ik zomervakantie, alhoewel eigenlijk was ik werkloos. Ik had ontslag genomen op school omdat ik graag als Personal Organizer wilde gaan werken.

Nou eigenlijk wilde ik wat anders gaan doen en toen ik de Opleiding tot Organizer tegenkwam dacht ik dit is het!

Henk, mijn man, is mee geweest naar de voorlichtingsbijeenkomst en na vijf minuten zei hij al:

“Ol, schrijf je maar in, want dit ben jij gewoon”!

Ik ben dus Organizer! Waar dat uit blijkt?

 • Op kostschool geleerd, maar nog steeds verslaafd aan het maken van lijstjes!
 • Al jaren koop ik allerlei boeken over organizen.
 • Al heel vaak verhuisd en ik vond het altijd leuk!
 • Heel veel mensen geholpen met verhuizen.
 • Feestje? Ik regel het wel!
 • Volle computer? Kom maar op!
 • Moet er een uitnodiging gemaakt worden? Kan ik wel..
En toch altijd ook nog tijd vinden voor de leuke dingen in het leven!
Hoe ik dat doe? Nou ik eigenlijk simpelweg door niet mijn tijd te verlummelen! Alhoewel dat soms best lekker kan zijn!
 • Maar door mijn lijstjes ben ik heel gestructureerd
 •  ik doe 2 of minuten acties direct
 • ik strijk en vouw iedere was gelijk weg
 • ik doe taken op vaste tijdstippen
Al deze dingen zorgen ervoor dat ik tijd heb, omdat ik niet achter de feiten aanhol!
Het geheimpje dat ik met u wil delen: Het is al jaren geleden dat ik begonnen ben om iedere dag iets uit huis te doen! Ja iedere dag!
Dan vragen mensen me: “Heb je dan zoveel spullen en heb je dan nog wel wat over”?
Ja en nee.
Echter ik heb een aantal oudere mensen helpen verhuizen en kwam tot de ontdekking dat veel van hun huizen eigenlijk volkomen dichtgeslibd waren! Volle zolders met spullen waar ze nooit meer naar omgekeken hadden. Verbazing alom:  “Oh gut hebben we dat ook nog?” Conservenblikken die gewoon bol stonden! Hoe lang heb je ze dan al?
Ik heb me toen voorgenomen dat ik dit niet wilde! Dus ben ik begonnen met iedere dag iets weg te doen! De ene dag is het een kapot bord, de andere dag een onderlaken met gaatjes erin. Dan weer een jas. De vuilnis hoort hier niet bij maar wel het oud papier en de lege flessen! Het kan ook zijn dat ik de voorraad schoonmaakmiddelen naloop! Of ik smeer me helemaal in met nog een restje bodylotion!
Begin gewoon met iets kleins en u zult merken dat dit geheimpje u ruimte oplevert!
Zowel in het écht, als in uw hoofd!
Pas op! Het kan wel verslavend werken!