zo maakt u het inbrekers wel erg makkelijk! Inbrekers weten dankzij social media vaak precies wanneer iemand op vakantie is. Het wordt dieven soms wel erg makkelijk gemaakt door alle elektronica.

Ik doel hierbij op sites als Facebook en Hyves, waar mensen, vooral jongeren, enthousiast melden: ‘Lekker twee weken naar Ibiza’. “Ook al staat uw adres er niet bij, dan nog weet een slimmerik dat wel uit te vogelen. Eenvoudig via het telefoonboek, maar ook bijvoorbeeld door de achtergronden van foto’s op diezelfde pagina goed te bestuderen. Niet zelden is er eentje bij met de voordeur en dus het huisnummer, of een kerktoren of iets anders herkenbaars in zicht.”

Het blijft niet bij die pagina’s. Ook het trendy Twitter kan een schat aan informatie bieden. Wie ‘Vandaag met de hele familie naar Burgers Zoo’ twittert, geeft een vrijbrief aan kwaadwillenden om op hun gemak hun bestelbusje vol te laden.

Een gevreesde mode is Foursquare, een website waarop de gebruiker precies laat zien dat hij op dát moment in een bepaalde winkel of kantoor is, compleet met een kaartje erbij. Men ziet dus exact of iemand in de buurt is of ver weg. Dan wordt het de dieven wel erg makkelijk gemaakt!

Pas ook op met het instellen van de afwezigheid-assistent voor uw e-mail!
Wilt u toch mensen op de hoogte brengen van uw afwezigheid? Stuur dan een e-mail, DM (Twitter) of privé-bericht (Hyves).

U kunt dan gelijk aangeven dat u geen mail beantwoordt gedurende die periode!  Stel de datum een paar dagen eerder in dan uw afwezigheid en ook een paar dagen later dan uw terugkomst!

U wordt dan niet gelijk overvallen door een overvolle mailbox!!

Ik wens u een fijne vakantie en een op alle gebied veilige thuiskomst!