“Hoor wie klopt daar kinderen”?

Wat een gezellige tijd hé?
Iedere avond het Sinterklaasjournaal, ’s avonds de schoen zetten, verplicht hutspot eten om de wortels voor het paard te verstoppen, gedichten maken, suprises, cadeautjes kopen, surprise voor school maken, warme chocolademelk kopen, pepernoten bakken, Sinterklaasfeest op het werk, lootjes trekken met collega’s…………..

En dat allemaal binnen nu en nog anderhalve week.  Alleen het lezen van alles wat je nog moet bezorgt je misschien al stress!

Graag geef ik je een aantal tips om het wat makkelijker te maken.

 • Maak een lijst met alles wat je te binnen schiet!
 • Kijk wat er écht moet en wat je wilt.
 • Begin met de dingen die je wilt….. daar word je  nl blij van!
 • Kijk wat je kunt schrappen of kunt delegeren.
 • Maak voor jezelf een planning :schrijf het in je agenda als zijnde een taak of afspraak!
 •  Houd rekening met de einddatum in ieder geval is dit 5 december.

  Omdat 5 december op maandag valt zal er in veel gezinnen al in het weekend Sinterklaas gevierd worden. Wil je het graag ’s avonds vieren doe het dan op de zaterdag, de kinderen hebben dan de hele zondag nog om te spelen met de nieuwe aanwinsten!
  Zijn je kinderen erg gespannen, laat Sint en Piet dan op zondagmorgen de pakjes al gebracht hebben. Ze hoeven dan niet de hele dag te wachten tot Sint eindelijk komt en ook dan hebben ze alle tijd om lekker te spelen!

Voor velen zal niet alleen het organiseren een stressfactor zijn maar ook het budget een rol spelen! Mocht dit ook voor jou gelden lees dan mijn blog eerlijk of oneerlijk. Ook geef ik je een aantal budgettips.Is het niet voor dit jaar dan kun je er wellicht direct na Sinterklaas je voordeel mee doen:
 • In veel supermarkten kan je kind gratis “de schoen”  zetten.
 • Op 5 december is veel Sinterklaas-snoepgoed afgeprijsd maar het is vaak nog langer dan een jaar houdbaar.
 • Koop het hele jaar door cadeautjes, je hoeft niet te op het laatste nippertje te zoeken!
 • koop ook nuttige cadeautjes: ik weet nog dat ik zelf als kind een Swiebertje-pyjama kreeg. Je wilt niet weten hoe snel ik de eerste weken ’s avonds mijn pyjama, die ik van Sinterklaas gekregen had, aandeed!
 • een leuke kindertandenborstel met bijpassende tandpasta, een speciale shampoo. Je hebt het toch nodig en het vergroot het aantal pakjes.
 • Geef een cadeau voor het hele gezin,( een gezelschapsspel, een dvd, een voorleesboek) als volwassene pak je het uit. Vaak zit er voor jezelf niet zoveel in de zak!
 • Ook voor volwassenen zijn cadeautjes die nodig zijn en op gaan ideaal:  haargel, een deodorant, schoenpoets! Hier zijn geweldige gedichten bij te maken.
 • Staafjes voor de hond zijn ook altijd leuk, maak er een doorgeefpakje van!
 • Kijk eens op marktplaats wat er aangeboden wordt.

  Over internet gesproken, je kunt het zo gek niet bedenken wat er allemaal gratis te verkrijgen is: fietslampen, geurtjes  wat er allemaal gratis te krijgen is. Je kunt het zo gek niet bedenken. Even googlen op “gratis”en je weet niet wat je ziet! Vaak moet je een e-mailadres invullen voor het krijgen van een nieuwsbrief. Ik zelf heb voor dit soort dingen een hotmail account aangemaakt, dan krijg ik de Spam niet in mijn normale mailbox.
  Niet echt de bedoeling: maar ik schrijf me dan gelijk weer uit!

Wees creatief en geniet!!!