Bericht van Joachim Geerdink dat ik graag met jullie deel!!!

 
Wat een geweldig idee van goede, meedenkende en lieve vriendin Olga Heinen vanavond! (komt de term: waar ideeën groeien toch uit na enige tijd:)) Waar een groeiplaats in Berkelland al niet goed voor is!

Zoals wellicht al een aantal mensen meekrijgen die me beter kennen en mee hebben gekregen was het opstarten en de eerste fase tot nu van de Ideeënboerderij in Neede alles behalve een pretje door allerhande omstandigheden. Dit heeft er behoorlijk ingehakt in 2012, niet alleen in de Ideeënboerderij als project, maar ook in mij op zowel zakelijk als privé vlak. Soms lijkt het allemaal geweldig. Achter de schermen helaas alles behalve en is het behoorlijk pompen om niet te verzuipen en lig ik menig moment wakker met veel twijfel en zorgen. Gelukkig zijn er mensen als Olga, familie, goede vrienden en velen naast me die in de rug blijven duwen en steunen waar ze kunnen. 🙂

Daarom zonder omwegen: het heeft me inmiddels leeggetrokken om de boel aan het draaien te houden. Vooral door de ‘publieke’ schade in de aanloopfase door een enkele zonderling in de politiek die me niet snapt, mensen die alleen de media geloven en de media die hier van heeft gesmult en eenzijdig over heeft geschreven zonder wederhoor.
Dit terwijl ik gewoon goede dingen wil kunnen blijven doen, naast natuurlijk m’n gelukkig weer opkrabbelende werk waar een deel van de investering vandaan komt en mijn inmiddels fantastische samenwerking en positieve energie met collega Rob en enkele super vrijwilligers die ondersteunen en meewerken! 🙂
Gelukkig landen we ook heel langzaam bij de fondsen, etc. tbv aanjaaggelden om te kunnen laten zien dat dit toch echt de toekomst is/wordt en zichzelf uiteindelijk grotendeels kan bedruipen i.c.m. alle sociaal maatschappelijke bezigheden. Maar dat gaat moeizaam en kost tijd en energie…

Dus oppert Olga: waarom begin je geen jaarlijks ’tientjes fonds’ naast het al bekende ‘wordt vriend’ van de boerderij. Is laagdrempeliger, een leuke manier van steunen en je kunt er mensen ook nog bekendheid mee geven en binden aan het project. “We hebben immers zo’n groot netwerk beide, dan moet de boodschap toch gaan rollen en overkomen?” Kortom, oost-nederlandse vorm van crowdfunding, want zonder jullie steun begin ik niks helaas en stopt het een keer.

Het idee zag al snel zitten, gooi het eruit, zeg het gewoon… Waarom ook niet? 🙂 hoef me immers niet te schamen, want ik doe iets gaafs, doe het me maar eens na 🙂 en daar ben ik trots op!

Dit natuurlijk naast alles waar ik de laatste weken al mee bezig ben als het gaat om bredere ondersteuning voor het project, want wees niet bang, stil zitten, niet mijn ding. Vooral omdat ik op het punt van doorbreken sta met diverse onderdelen zoals het projectbureau stage en afstuderen met Saxion Hogescholen, de samenwerking met Stichting Centrum Goud Eibergen, de Berkellandse Uitdaging en zo nog een tig tal lijntjes en projecten die we hebben uitstaan om goede dingen te kunnen doen en blijven doen voor werkzoekenden, non-profit, starters, kleine ondernemers, MKB en onze gemeente/gemeenschap, noem het maar op.

Dus wil je nou iets gaafs en unieks steunen met een kleine bijdrage zonder veel rompslomp? Dan doe je een kleine donatie via 34.70.62.210 tnv de Ideeënboerderij, want een tientje, dat heb je toch over voor een plek waar je kunt ontmoeten, kennis delen, behoud van jong talent stimuleert, ideeën kunt op doen en groeien?! (iets meer mag natuurlijk ook ;))

Wat zou het gaaf zijn als ik op deze manier de kracht van mijn netwerk en project kan bewijzen, het project in stand houdt en kom vooral gebruik maken van wat we allemaal te bieden hebben. Het is gewoon gaaf! En er zijn je inmiddels al velen voorgegaan op veel verschillende manieren…

Binnen afzienbare tijd ook meer informatie op de website! Hoewel dit al wel voldoende info is lijkt me toch? Ontmoeten? Bel of mail me! Ik ontvang je graag!

Wil je graag je naam en een linkje op de site, FB en/of twitter? Mail deze dan even. En uiteraard stel ik het delen binnen je eigen netwerk van deze boodschap op prijs…

Iedere vorm van ondersteuning is welkom! — bij De Ideeënboerderij.