De buitenwereld verwacht nogal wat van mij als Organizer:
Dat ik een georganiseerd huis heb, nooit wat kwijt ben, alles weet te liggen, geen overbodige spullen heb. Kortom dat alles op rolletjes loopt.

Nou… om mezelf nou niet gelijk de markt uit te prijzen: Ja, ons huis is best georganiseerd, de meeste dingen hebben een vaste plaats, meestal weet ik waar alles ligt.
Lees je de woorden: “best”, “meeste” en “meestal”?

Daar zit dus gelijk de ontkenning. Als ik dan ook nog begin met  woorden als “maar, echter en eigenlijk” dan weet je dat niets menselijks mij vreemd is.
Het zou erger zijn als het mij zou belemmeren in mijn functioneren en dat is gelukkig niet zo.
Juist omdat het bij mij ook niet allemaal “op rolletjes loopt” ben ik geen bedreiging voor mijn klanten.

De opluchting die ik op hun gezichten zie als ik niet direct een pen kan vinden in mijn tas, als mijn telefoon per ongelijk niet op stil staat.
Het zorgt ervoor dat ze zich niet hoeven te schamen. Dat is namelijk wat voor mij belangrijk is.
Vaak lopen mijn klanten zo op hun tenen, moeten ze zich zo vaak verantwoorden naar hun omgeving waarom ze te laat zijn, teveel spullen hebben, een afspraak vergeten zijn.
Het feit dat ze bij mij hun “ei” kwijt kunnen, hun onmacht kunnen delen en geen verwijten krijgen helpt al om een stap in de goede richting te zetten.
Doordat je bij een ander vaak net even anders kijkt dan bij jezelf is het makkelijker om advies te geven over hoe je iets anders kunt doen.

Momenteel is het erg ‘hip’ om te minimaliseren, te consuminderen, op te ruimen.Daar word ik blij van.
Omdat een goed georganiseerd leven je zoveel rust en ruimte geeft.
Het levert je ‘méér tijd en geld in je leven’.

Van de andere kant merk ik ook dat het mensen erg onzeker kan maken. Als je leest dat iemand slechts 5 setjes kleding heeft, 4 borden en glazen om uit te eten en te drinken.
Slechts 2 stoelen in de kamer heeft staan. Dan denk ik “WHY”? Persoonlijk lijkt mij dat erg ongemakkelijk. Stel dat je bezoek krijgt waar moeten die dan zitten en waar drinken ze dan uit?
5 setjes kleding is voor mij helemaal ondenkbaar. Ik ben namelijk gek op kleding en wil niet steeds hetzelfde aan.

Tja als je het heel zwart-wit bekijkt heb ik dus best overtollige spullen in huis. de vragen die ik regelmatig aan mijn klanten stel, stel ik dus ook regelmatig aan mij zelf.
Bij “heb ik het nodig” is het antwoord vaak: “NEE”. Bij “word ik er blij van” is het antwoord altijd: “JA”

en daar draait het uiteindelijk om: BLIJ ZIJN met wat je hebt!