Zittend op de camping komen ook de ‘Stressvrij op vakantietips” weer in mijn gedachten.
Of je nu in de mei- of zomervakantie gaat, begin op tijd met de voorbereidingen.

 1. Bepaal je budget. Hoeveel geld kun je besteden aan je vakantie? Is er überhaupt de mogelijkheid om te gaan?
 2. Wat kun je met je budget? Ga op zoek, struin internet af, schrijf je (tijdelijk) in op nieuwsbrieven van reisorganisaties.
 3. Ben je niet afhankelijk van schoolvakanties? Ga dan niet in die periodes. Dat scheelt je veel geld en het is veel rustiger.
 4. Probeer van je huishoudgeld iedere week een bedrag te reserveren als extraatje voor de vakantie. ook al is het ‘maar’ 5 euro per week. Heb je in de zomer toch 50 euro extra te besteden.
 5. Verdeel ook je aankopen zoals zonnemelk, aftersun e.d. Vooral als je gaat kamperen kun je aanschafkosten goed spreiden.
 6. Heb je de reisverzekering op orde?
 7. Kijk je ‘vakantiegarderobe’ na. Niets zo vervelend als dat je de laatste week, of erger de dag voor vertrek nog op zoek moet naar een bikini of waterschoentjes.
 8. Ga je vliegen? kijk dan goed of je met de auto naar het vliegveld moet i.v.m. vluchttijden. Een treinkaartje uit de aanbieding is vaak goedkoper.
 9. Voldoet je koffer aan de afmetingen? Informeer anders in je omgeving of je er 1 kunt lenen. Als bedankje kun je iets leuks meenemen van vakantie of anders hier alvast kopen.
 10. Lange autorit met kinderen voor de boeg? Zorg voor autospelletjes, een kleine verrassing onderweg, een leuke cd voor in de auto of download nu alvast liedjes op Spotify.Je leest het goed ; het zijn een beetje hak-op-de-tak-tips.
  Wil jij ze meer op maat? Neem dan eens contact op voor een workshop ‘Stressvrij op vakantie’