organisato-favicon

Onlangs hadden we van de NBPO een online regiobijeenkomst van Grietje Jongsma van Kleurbkennen

Wat een leuke inspirerende avond was het met veel inzichten wat kleur met en voor je uitstraling kan doen en betekenen:

“Kleuren spelen een belangrijke rol in de visuele communicatie. Voordat je ook maar een woord hebt gesproken, hebben de kleuren die je draagt al iets over jou verteld. Achter iedere kleur schuilt een emotie en een boodschap. Jouw favoriete kleur vertelt iets over wat jij echt belangrijk vindt. Daar sta je misschien helemaal nooit bij stil! Toch is het zo. Jouw kleur vertelt veel over jouw gedrag, wat jouw motiveert, hoe je communiceert en wat je belangrijk vindt. Kleur en uitstraling worden beter onthouden dan namen”

Als je mij een beetje kent weet je dat Rood echt mijn kleur is. ‘Is’ of ‘was’ Vroeg ik me na en nog meer tijdens de workshop af.
Mijn logo heb ik destijds heel bewust in rood gekozen: passie, lef, liefde, vastberadenheid, kracht en energie zijn enkele termen die naar boven komen als je gaat googelen. (ja ook gevaar en oorlog)
Een tijd lang hadden we een rode muur in huis, rode eetkamerstoelen en op iedere netwerkbijeenkomst droeg ik rode kleding.

Uiteindelijk kwam in het kleurgesprek met Grietje dat ik ‘gewonnen’ had na de bijeenkomst naar boven dat rood nog steeds mijn kleur is. Daarnaast koos ik voor ‘zwart’ en ‘wit’. Twee tegenstrijdige kleuren maar met haar uitleg vond ik ook deze heel passend.

Het is heel bijzonder hoe in een gesprek van een half uur zoveel eigenschappen, kernwaardes en kwaliteiten naar boven gehaald kunnen worden uitsluitend of misschien wel vooral n.a.v. de keuze van kleuren.

In het najaar ga ik een Power Kleur Analyse bij Grietje volgen
“Laat zien wie jij bent en draag het uit”
Ik heb er nu al zin in.