Regelmatig stuur ik het rond of maak ik cliënten er op attent:
Het zondagavond-overleg.

Wat ik hiermee bedoel?

De zondagavond is het eind van het weekend en daardoor al een beetje het begin van een nieuwe week.

De meeste afspraken staan en zijn gepland. Op zondagavond is het fijn om je vast voor te bereiden op de komende week. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

Hier een aantal tips voor een goed lopend gezinsleven:

  • Wie kookt welke dag
  • Is de oppas geregeld voor de avonden dat je beiden weg bent?
  • Wie doet de boodschappen?
  • Wie gaat er met zoon of dochter mee naar de sport?
  • Wie maakt de afspraak met de loodgieter?
Mijn man en ik hebben beiden een volle agenda. Momenteel zijn onze kinderen volwassen en hoeven we dus geen oppas meer te regelen. In het verleden deden we het zo: afspraak opschrijven op de kalender. ( ja die van http://www.kalenderconcurrent.nl)!
Degene die het laatst invulde regelde ook de oppas. We hebben zoveel mogelijk geprobeerd om de afspraken op verschillende tijden te maken. Maar soms kun je er niet om heen dat het op dezelfde dag is.
Zorg dat je kunt kiezen uit je oppassen. Het is fijn om een vertrouwd iemand bij de kinderen te hebben. Als je echter altijd bent aangewezen op opa of oma of de buren dan ben je wel erg afhankelijk. Veel studenten vinden het prima om gedurende de avonduren op te passen. Ze vragen hier over het algemeen een klein bedrag voor.
Niet alleen voor verplichte “zaken” maar ook om eens “gewoon” lekker een avond uit te gaan is het super om een oppas achter de hand te hebben!
Als je goed investeert in jezelf heb je de volgende dag weer meer energie voor je werk en je gezin!
Ik zeg : DOEN!!