We kennen het woord allemaal Multitasken.

Als Organizer en als mens weet ik dat het niet werkt: Mulitasken, twee of zelfs drie dingen tegelijk doen.
“Jawel hoor”  zeggen fervente multitaskers : “Ik kan prima twee dingen tegelijk doen”!

Dat is hetzelfde verhaal als mensen die aan een overvol bureau zitten te werken zeggen: “Ja hoor ik vind het heel fijn om zo te werken, ik kan altijd alles terugvinden.” Natuurlijk, maar hoe lang heb je dan lopen zoeken?  Hoeveel tijd ben je daar mee kwijt?

Zo gaat het ook met multitaksen. Het lijkt alsof je heel goed bezig bent maar de tijd die je er voor nodig hebt is veellanger dan als je je focust en richt op één ding tegelijk. Je concentratie is beter, je slaapt beter  en hebt minder stress.

Vandaag was het singletasking day, het tegenovergestelde van multitasking. Je aandacht richten op 1 ding tegelijk! Niet tegelijkertijd bellen en mailen, niet de was opvouwen tijdens het naar bed brengen van je kinderen.

Combineren is iets anders.

Je kunt een frisse neus halen, de hond uitlaten en een brief posten.
Je kunt aan lichaamsbeweging doen door op de fiets boodschappen te halen.
Je kunt lunchen en met een goede vriendin tegelijk lekker bijkletsen.

In het Psychologie magazine staan heel veel tips over het singletasken!
Die deel ik graag met jullie! Ze zijn geweldig, dus ga ik niet het wiel nogmaals uitvinden!