Soms ben je zo met je werk bezig dat er ook bij mij ’s nachts wel eens ideeën door mijn hoofd spoken!

Afgelopen nacht was dat ook zo! Echt waar. Ineens kreeg ik een idee voor een blog; Oliebollen en Organizing.

Vreemde combinatie? Ja vind ik ook, maar lees verder en het word je duidelijk!

Waar denk je bij oliebollen aan? Tien tegen één dat je zult zeggen : “Aan oud en nieuw”. Ik ook, oliebollen zijn onlosmakelijk verbonden met oud en nieuw.

Waar denk je bij Organizing aan? Tien tegen één dat je zult zeggen: “Aan het organizen van een plek in je huis of op je werk” Tenminste als je weet wat een Personal Organizer doet en voor je kan betekenen.

Oliebollen en Organizing…….

Als je er even bij stilstaat zul je merken dat oliebollen niet alleen op oudejaarsavond gegeten worden. Op iedere kermis staat wel een oliebollenkraam. Dan heb je nog oliebollen met krenten, met rozijnen, met  sucade, met sinaasappelsnippers of met room. Allemaal verschillend van smaak, maar in de basis : allemaal oliebollen.

Organizen is een van oorsprong engels woord. Letterlijk vertaald betekent het organiseren. Organiseren van je plek, van je tijd, van je ruimte, van je leven, van je computerbestanden, van een beurs,van je geld…….
Ook allemaal van verschillend, maar in de basis: allemaal organizen.

En dat is wat ik zo ontzettend leuk vind aan dit beroep: de ene dag zit ik bij een ondernemer die eindelijk graag een leeg bureau wil waar hij alles terug kan vinden. De volgende dag help ik een jongere met een tijdsplanning maken wat betreft zijn huiswerk. Een advies wat betreft de financiële planning?  Een beurs of een lunch organiseren?

Allemaal anders van smaak en werkzaamheden, maar allemaal: organizen.
Een beroep dat dankzij de enorme afwisseling zo ontzettend leuk is en blijft.

Als mensen mij vragen wat ik dan precies doe?

In feite verkoop ik: “Tijd”..

En dat kan net als oliebollen het hele jaar door, in alle smaken en op iedere gewenste plek!