Deze week kwam ik op Facebook een vraag tegen op een pagina over minimaliseren. Tenminste de vraagstelster dacht dat haar vraag over minimaliseren ging.

“Kopen jullie ook altijd verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen voor een jaar in het voren? Dit scheelt volgens mij veel tijd en geld”.

Wat veel verschillende reacties kwamen hierop.
Voor mij hoort dit niet echt bij minimaliseren. Ik ga er van uit dat de supermarkt en de de drogisterijen een grotere opslag- en of opbergruimte hebben dan de gemiddelde Nederlander. Dus meer dan 2 artikelen op voorraad hebben is voldoende.

Heel regelmatig komen dit soort dingen in de aanbieding. Zo straks hebben we de discount drogisterij Die Grenze in onze achtertuin en de Hema bij wijze van spreken in de voortuin. Onze voorraad wil ik, zeker omdat we toch wat in ruimte in gaan leveren, drastisch gaan beperken.

Voor nu betekent dat vooral te minimaliseren door op te maken en daarnaast door geen voorraad aan te leggen. Dit gaat zo straks ( over 2 maanden enorm schelen met verhuizen van allerlei aangebroken flesjes, tubes, potjes en wat al niet meer.
Natuurlijk blijft er altijd een fles shampoo, conditioner en andere dagelijkse verzorgingsproducten die mee gaan. Eigenlijk zoals als je met vakantie gaat. Dan neem je ook geen -tig flessen shampoo e.d. mee toch?
Opmaken en niets meer kopen wat niet nodig is dus. Uhhh Nadenkertje… is dat niet altijd handig om niet dicht te slibben?

Ook nu weer eerst inventariseren wat er nog is.
! Shampoo en conditioner heb ik nog 2 op voorraad dat gaat lukken.
! Van mijn mijn geurtjes maak ik de restjes op. In ieder geval ga ik geen nieuwe meer openmaken. Hele kleine beetjes gebruik ik al luchtverfrisser.
! Oogschaduw zoveel mogelijk opmaken.
! bodylotion.. de proefmonsters bewaar ik niet meer tot we op vakantie gaan maar gebruik ik nu.
! restjes doucheschuim en zeepjes ( smelten) gaan in 1 flacon als handzeep.

Veel mensen hebben een veelvoud van genoemde verzorgingsproducten.
Kijk kritisch wat al een paar jaar open is mag lees moet weg!
Alleen wat echt nodig is en waar we blij van worden gaat mee.
Ik gok dat het 1 toilettas vol gaat worden bij ons.