Voor velen een heel naar woord: “wegdoen” en toch veel fijner dan: “weggooien”
Hoevaak dat mensen niet tegen mij zeggen aan het begin van een organizetraject : “Je moet niet denken dat ik alles weg ga gooien hoor”.
Steevast is mijn antwoord dan dat ze van mij. niets weg hoeven te gooien, wegdoen is iets heel anders.
Wegdoen kan zijn: verkopen, weggeven (alleen in overleg met de krijger), wegbrengen naar de Kringloop, Kledingbank enz.

Terwijl niet veel wij echt overbodige spullen hebben ( vinden wij dan he 🙂 )
zijn we de afgelopen maanden en de laatste weken nog drastischer gaan opruimen, lees wegdoen.

Een categorie die voor mij echt niet eenvoudig is wat betreft opruimen en wegdoen is kleding. Normaliter neem ik kleding die ik weg wil doen (te klein, gaatje, afgewassen, vlek of simpelweg niet meer leuk) mee op vakantie. Daar laat ik het dan achter. Dit jaar zijn we wel met de camper weggeweest maar heelveel heb ik toen niet achtergelaten.
Stapjevoorstapje en niet alles op 1 dag ben ik als volgt te werk gegaan.
*uitzoeken van ondergoed en sokken. Alles wat niet echt mooi meer is mag weg.
* van T-shirts met een gaatje een vlekje ed maak ik vaatdoeken. Na gebruik gooi ik ze weg ja ja weggooien. ..Scheelt was en ruimte in de kast.
* Omdat ik het laatste anderhalf jaar toch wel een paar kilootjes erbij heb gekregen is er nu veel winterkleding te klein. Ai dat is dus ook voor mij een dingetje. Eerst maar in de inner circle vragen wie ik er blij mee kan maken
en anders proberen te verkopen, maar wat kost dit een tijd.. en ook een bult ergernis. Wat een gedoe zeg. Twintig vragen over 1 kledingstuk en dan toch : ” Nee, toch maar niet” als je dat antwoord al krijgt. Vaak hoor je niets meer. Meestal gaat mijn nog goede kleding dus naar de Kledingbank.
* Schoenen Ook daarin behoorlijk geminimaliseerd en in ieder geval geen nieuwe gekocht. Schoenen gaan in de recyclebak bij de supermarkt.

Toen maar even een paar weken met andere dingen bezig gegaan want zoals gezegd ik vind dit lastig:
DERK ( Doe Eerst Rot Klussen) en EAT THAT FROG beide methodes adviseren om dat eerst te v=doen waar je het meeste tegenop ziet en/of een hekel aan hebt.
Mijn (verhuis)tip:
Iedere week een kwartiertje door je kledingkast.
Na het wassen beslissen of een kledingstuk, of handdoek of dekbedovertrek of of je nog past, blij maakt, heel is en zonder vlekken.
4 keer nee? Weg ermee.
Er komen langzamerhand lege plekken in onze inloopkast, nee het is nog lang geen minimalistische garderobe, denk ook niet dat dat bij mij past.
In ons nieuwe huis zal ik zomer- en wintergarderobe moeten gaan wisselen want we krijgen daar een gewone kledingkast op de slaapkamer.