Nou ik zal je vertellen wat wandelen te maken heeft met organizing, budgetcoaching, adhd- en autismecoaching.

Een aantal jaren geleden volgde ik de opleiding NLP Wandelcoaching vooral om dit beroepsmatig in te zetten. Even weg uit de situatie en dan kijken welke metaforen we samen in de natuur tegenkomen en een oplossing kunnen geven voor een hulpvraag.

Dat is een duidelijke link maar er is meer. Vorig jaar tijdens de zomervakantie merkte ik dat een wandeling in de ochtend er voor zorgde dat mijn lijf minder stijf was. We namen het voornemen om dit thuis vol te gaan houden. Komende week is het zover al een jaar lang iedere ochtend wandelschoenen aan, Sue mee en aan de wandel. Het bleek meer op te leveren dan op voorhand gedacht. Hoofd leegmaken, voorbereiden op een werkdag, tijd voor elkaar. Allemaal onderdelen die bij ‘meer tijd in je leven’ horen. Het grappige is dat we in dat jaar slechts 5 keer in de regen gewandeld hebben.

Een tijd geleden ontdekte ik de Samen Gezond app. Het kost even wat invultijd om deze te kunnen gebruiken. Dan is het een routine aanleren om de app te activeren tijdens het wandelen ( kan ook bij fietsen, e-biken, zwemmen enz. Je stelt weekdoelen in en aan het eind van de week kun je kiezen voor punten, cadeaubonnen enz. enz. Aan het begin van de lockdown liep ik wekelijks voor de Voedselbank Menzis doneerde 5 euro als ik mijn weekdoel behaalde. Inmiddels heeft manlief de app ook en lopen we samen voor Hemabonnen. 3 euro p.p. is 6 euro per week. Reken even door in een jaar tijd kun je uitsluitend door te wandelen 156 euro en met ons tweetjes ruim 300 euro. Daar kun je een hoop leuke dingen van doen toch?
Ook een handige app voor jongeren. Zoals gezegd ook met fitsen kun je de punten verzamelen. Op deze mankier kunnen ze een leuk zakcentje bijverdienen. Mijn advies is om een en ander op te sparen dan kun je er op termijn meer mee doen. Top investering voor ‘meer geld in je leven’ of niet soms?

Het stellen van (kleine) doelen en focussen op het moment past uitstekend bij de ADHD- en Autismecoaching. De prachtige natuur krijg je er als cadeautje om te ontspannen zomaar bij. In het weekend gaan we vaak in de Achterhoek of Twente op zoek naar wandelroutes.
Hoe Organisato wil je het wandelen hebben?
Deze vakantie heb ik zeker 5 mensen op de verschillende campings aan kunnen zetten om de app te gaan gebruiken. Doe jij ook mee?