Op het moment dat je beslist om te gaan verhuizen beslis je ook dat je opnieuw gaat beginnen. Of het nu een huurhuis is of een koophuis dat je verlaat je gaat een beslissing nemen over alle spullen in je huis. Ja over alle.

De komende tijd zul je alles wat je hebt in je handen krijgen en beslissen of je het wilt houden of bewaren.Ons huis heeft in het verleden lange tijd te koop gestaan. Ook toen is er al heel veel uit huis gegaan.Wat wil je met een huis dat al sinds 1939 familiebezit is en door drie generaties bewoont is.
Het zal karma zijn dat een professional organizer over veel spullen in huis een beslissing moet/mag nemen.
Want, ja, er zijn nog steeds schaaltjes, glaasjes, kastjes, stoelen enz enz in huis die ooit door opa en oma van manlief aangeschaft zijn. Dat is mooi en dierbaar zo’n geschiedenis. Wat fantastisch dat de nieuwe bewoners ook echt houden van de geschiedenis. Bij het zetten van de handtekening onder het koopcontract heb ik benadrukt dat ze er echt hun eigen huis van moeten maken. Vol vertrouwen dat dit gaat gebeuren komen we steeds weer heel veel geschiedenis tegen in de vorm van foto’s, een kerstkaart mt een foto van het huis die we ooit verstuurden. We delen het graag met hen.

‘Begin met beginnen’ als je gaat verhuizen en dan vooral met uitzoeken, opruimen, opmaken en wegdoen van dat wat het makkelijkste is.
Oef… wat is dan het makkelijkste? In ons geval is er de afgelopen jaren al heel veel opgeruimd en weggedaan. Jarenlang hanteerde ik de regel: “1 ding per dag uit huis, voorkomt dat je dichtslibt”

Toen we op een vrijdagmiddag in oktober twee weken nadat we ons huis weer te koop hadden gezet, een ‘deal’ hadden met 1 van de bieders, werd het ineens voor het ‘echie’ om daadwerkelijk plannen te gaan maken.

Kort daarna hadden we ook zelf een deal voor ons droomhuis in Winterswijk.
Keuze voor een dorp met stadse allures; meer voorzieningen en prachtige natuur.
Een huis dat aan al onze wensen voldoet; in het centrum, een kleinere tuin, een slaapkamer en badkamer beneden ( ja ja levensloopbestendig) alle ruimte beneden en zonder alle balast van een zolder en een kelder en een garagezolder. Wij zijn blij.

Wat opvalt nu… we hebben bijna uitsluitend inbouwkasten in ons huidige huis in de keuken, in de woonkamer, op de slaapkamers. Mwahaha dat wordt snel verhuizen.

Begin met beginnen.. Maar begin vooral op tijd.
Eerst een rondje door het huis. Wat zie je? Wat wil je meenemen? Praat hardop, overleg en neem je tijd.. als je die hebt. Begin met het maken van een planning. Wat is je deadline? Wanneer moet je de sleutel inleveren?

De volgende dag ging ik naar de supermarkt en haalde heel veel dozen.