Open deur: opruimen wat je niet wilt achterlaten.
Bijna iedereen heeft wel zo’n doosje, zo’n tasje met brieven, foto’s waarvan je liever niet wilt dat een ander ze leest of ziet. Geen geheimen, gewoon een stukje geschiedenis zeg maar. Ook administratie die ouder is dan 5 jaar ( zakelijk ouder dan 7 jaar) hoef je niet te bewaren.
Let wel met alle tips kan ik een schatting van tijd niet voor jou maken. Niet iedereen heeft dezelfde hoeveelheid spullen.
Wij hebben ruim 4 maanden de tijd om ons voor te bereiden op de daadwerkelijke verhuizing. In veel gevallen hebben mensen deze tijd en ruimte.

Op een zondagmiddag in oktober heb ik dozen van het zolder gehaald met correspondentie, kaarten, ja ja liefdebrieven. Samen kwamen we tot de conclusie dat dit echt onze harts eigendommen zijn, al ruim 25 jaar op dit zolder staan, daarvoor op een andere zolder en we ze nooit meer lezen.
Niet geschikt voor anderen om ooit te lezen. Dus ritueel verbrand in de vuurpot.

Gebruiksaanwijzingen en garantiebewijzen bewaren we in een koffertje.
1 keer per jaar controleer ik dit sowieso. Nu maak ik een selectie van wat in huis moet blijven, wat weg kan en wat we meenemen.

Gelijk erachter aan mijn kistje met ansichtkaarten, enveloppen erbij gepakt. Paar kaartjes geschreven en gelijk ook een schifting gemaakt.
Wat ga ik nog wel versturen en wat echt nooit meer?
We hebben heel chique maar super old-fashioned prive visitekaartjes, enveloppen en briefpapier. Een paar bewaar ik er nog en de rest kan ook de vuurpot in. (Papierversnipperaar kan ook, maar daar is dit alemaal teveel voor)

Normaal schoon ik de administratiemap eind december op, nu dit ook meegenomen. Direct in ons ‘verhuistodoboekje’ een lijstje gemaakt met wat we administratief moeten regelen en wie we moeten inlichten:

Telecom bedrijf
Energie
Vitens
Ziektekostenverzekering
Kruiswerk
Verzekeringen

Zakelijk:
Aanpassen Website
Aanpassen Google
Flyer
Adreswijzigingen

Dit is nog niet compleet maar dan kun je vast beginnen.

Het begin is is.
Overzicht en inzicht in wat er gebeuren moet is voor nu heel belangrijk.